У цьому пирозі цікавим і незвичайним є не тільки його назва, яка випічка отримала завдяки ніжною і розсипчастої консистенції готового блюда, але і через простоти і швидкості його приготування, а також мінімального кількості простих і доступних продуктів, які для цього понадобятся.Выпекать пиріг-бісквіт можна як у звичайній духовці, так і в такому чудово зручною і корисний пристрій, як мультиварка.
Отже, для того, щоб спекти пиріг "Трухлявий пень" вам буде необхідно наступне: три-чотири курячі яйця, одну склянку пшеничного борошна, один пакетик пекарського порошку, половина склянки цукрового піску, один пакетик ванільного цукру, ну і також один стакан будь-якого варення за вашим вибором, щіпка солі.
Білки слід відокремити від жовтків, після чого збити їх до стану міцної піни з додаванням малесенькій щіпки солі. Жовтки в свою чергу потрібно розтерти і збити з цукром і ванільним цукром до білого кольору, а потім обережно змішати з білками. В пишну яєчну суміш необхідно додати склянку варення і розмішати, після чого потроху всипати борошно, попередньо просіяне і змішану з пекарським порошком і перемішати до стану однорідної маси. Готове тісто потрібно перекласти в змащену маслом форму або в чашу мультиварки і випікати до готовності (приблизно 40-45 хвилин). Готовий пиріг-бісквіт потрібно вийняти з форми і остудити, після чого прикрасити за вашим бажанням (змастити кремом або глазур'ю).