Запропонований тут рецептик салатик і за своїм складом, і за самого процесу приготування є напрочуд простим і цілком доступним (готувати його можна як на свята, так і просто на кожен день), але тим не менше вельми і вельми смачним і дуже ситним, блюдо радує своїм цікавим та дуже вдалим поєднанням смаків і доведеться за смаком практично всім. Для приготування цього листкового салату вам буде необхідний такий список складових: три курячих яйця, три столові ложки рису, 300 грамів свіжих печериць, приблизно 150 грамів крабових паличок, одна головка ріпчастої цибулі (середнього розміру), майонез, сіль за смаком, трохи рослинного масла для смаження і свіжа зелень (кріп або петрушка) для прикраси готового страви.
Спочатку необхідно підготувати продукти для приготування салату: яйця потрібно відварити круто, після чого остудити і натерти на самій дрібній тертці; крабові палички порізати невеликими кубиками; ріпчасту цибулину і спочатку печериці дрібно нарізати, а після обсмажити до готовності на рослинному маслі; рис відварити (правда бажано, щоб рис вийшов розсипчастим, а не в'язким). Далі всі ці інгредієнти необхідно викладати шарами у такому порядку, причому кожний шар слід змащувати майонезом і трохи посолити. Першим шаром йдуть смажені гриби з цибулею, потім шар крабових паличок, далі викладається шар вареного рису і вже на нього шар натертих яєць. Зверху готовий салат також потрібно полити майонезом і прикрасити свіжою зеленню, після чого прибрати в холодильник на деякий час, щоб шари добре просочилися.