Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати протертий суп з печених баклажанів?
Багатий смак овочів дуже вдало доповнюється солонуватою бринзою. Але це звичайно справа смаку, можна замінити її іншими добавками - смаженим беконом, сухарями, зеленню.
Що знадобиться для приготування

Два великих баклажана
Три помідора
Одна цибулина
Чотири часточки часнику
Чайна ложка сухого чебрецю
Літр будь-якого бульйону або води
60 мл жирних вершків
100 грамів бринзи або фети
Сіль і чорний мелений перець за смаком

Приготування

Баклажани і помідори розрізаємо навпіл, перекладаємо у форму для запікання (або у вогнетривкий посуд, на деко) і змащуємо олією. Солимо-пречим за смаку. ставимо в духовку, запікаємо півгодини при температурі 180 градусів. Овочі повинні стати м'якими.
Поки запікаються овочі, цибулю ріжемо півкільцями, часник дрібно рубаємо.
В каструлі з товстим дном або в казанку розігріваємо трохи рослинного масла, обсмажуємо цибулю і часник.
Дістаємо запечені овочі, знімаємо шкірку. Відправляємо їх до цибулі і часнику, додаємо чебрець, вливаємо воду або бульйон. Солимо якщо потрібно. Даємо закипіти, тушкуємо на слабкому вогні двадцять хвилин. Знімаємо з вогню, вливаємо вершки і пюрируем блендером. Прогріваємо, розливаємо по тарілках і додаємо фету, бринзу або посипаємо сухарями. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: овочі, цибулю
20 кращих рецептів тортів
Картопля фарширований оселедцем
15 кращих рецептів плову
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: