Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати пряні баклажани?
Блюдо турецької кухні. Ароматні, пряні в міру гостренькі баклажани будуть відмінним доповненням до м'яса і смачною холодною закускою. Що знадобиться для приготування Чотири баклажана Дві цибулини Дві помідори Половина головки часнику (4-5 часточок) Два солодких болгарських перцю Один гострий стручковий перець Один лимон Пучок свіжої зелені (кінза або петрушка) Сіль і спеції за смаком Столова ложка цукру Оливкова або рослинне масло Приготування Солодкий стручковий перець розрізати уздовж навпіл, видалити насіння і плодоніжку. Зелень помити, покласти в друшляк, щоб стікала вода. З лимона вичавити сік. Цибулю, перець, зелень, очищений часник пропустити через м'ясорубку один - два рази. В цю масу влити лимонний сік за смаком, покласти цукор, сіль, спеції які любите. Дати настоятися хвилин п'ять. Потім спробувати, якщо треба - смак підкоригувати. Заправити оливковою або рослинним маслом (без запаху). Баклажани нарізати скибочками або кружальцями, обсмажити в олії до рум'яної скоринки. Обваляти баклажани в пряної суміші. Помідори нарізати кружечками. Викласти у форму або на блюдо, чергуючи баклажани і помідори. Дати настоятися півгодини і подавати до столу. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |