Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати пряні баклажани?
Блюдо турецької кухні. Ароматні, пряні в міру гостренькі баклажани будуть відмінним доповненням до м'яса і смачною холодною закускою.
Що знадобиться для приготування
Чотири баклажана
Дві цибулини
Дві помідори
Половина головки часнику (4-5 часточок)
Два солодких болгарських перцю
Один гострий стручковий перець
Один лимон
Пучок свіжої зелені (кінза або петрушка)
Сіль і спеції за смаком
Столова ложка цукру
Оливкова або рослинне масло

Приготування

Солодкий стручковий перець розрізати уздовж навпіл, видалити насіння і плодоніжку. Зелень помити, покласти в друшляк, щоб стікала вода. З лимона вичавити сік.

Цибулю, перець, зелень, очищений часник пропустити через м'ясорубку один - два рази. В цю масу влити лимонний сік за смаком, покласти цукор, сіль, спеції які любите. Дати настоятися хвилин п'ять. Потім спробувати, якщо треба - смак підкоригувати. Заправити оливковою або рослинним маслом (без запаху).

Баклажани нарізати скибочками або кружальцями, обсмажити в олії до рум'яної скоринки. Обваляти баклажани в пряної суміші. Помідори нарізати кружечками.

Викласти у форму або на блюдо, чергуючи баклажани і помідори. Дати настоятися півгодини і подавати до столу. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: зелень, баклажани
Що з'їсти на сніданок?
Як спекти хліб по-сербськи?
Як приготувати знамениті татарські пиріжки?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: