Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати прісний пиріг з яйцем і зеленою цибулею?
Пиріжок дуже простенький і на вигляд не презентабельний, але це ніяк не відбивається на його смак. Смак відмінний, тісто нагадує листкове, ну а з начинкою можете визначитися в процесі приготування. Підійде будь-яка несолодка начинка. Необхідні продукти для тіста 150 грамів топленого масла (звичайного, з магазину або замінити його вершковим) 300 грам сметани 20% жирності 600 - 700 грам борошна Чайна ложка солі (без гірки) Для начинки Шість яєць Великий пучок зеленої цибулі 50 грам вершкового масла Сіль і чорний мелений перець Один жовток для змазування пирога Приготування Масло повинне бути м'яким, кімнатної температури. Змішуємо зі сметаною і сіллю, розмішувати треба добре щоб вийшла однорідна маса. Всипаємо порціями просіяне борошно. Її може знадобитися менше, тому з борошном обережно, краще не доповісти, ніж покласти більше. Тісто вимішуємо руками хвилин десять, коли стане м'яким і однорідним, загортаємо у плівку і прибираємо на півгодини в холодильник. Готуємо начинку. Відварюємо яйця круто і дрібно рубаємо. Зелену цибулю ріжемо дрібно. Розігріваємо олію, викладаємо цибулю на маленькому вогні обсмажуємо десять хвилин. Даємо охолонути, солимо, перчимо, змішуємо з яйцями. Тісто розгортаємо в овал, чи прямокутник. На одну половину викладаємо начинку, накриваємо другою половиною, з'єднуємо краю. Зверху робимо кілька отворів, щоб виходив пар, змащуємо жовтком і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо півгодини при температурі 200 градусів. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |