Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати порційний салат з тунцем?
Будь салат, навіть найпростіший, при порційній подачі виглядає зовсім по-іншому. Але особливо ефектно виглядатиме на святковому столі листковий салат у високих склянках або в креманках, пропонований рецепт саме для парадного випадку. Необхідні продукти Баночка консервованого тунця Один свіжий огірок Два - три помідори 150 грам бринзи (можна замінити сиром фета) Для заливки - лимонний сік, оливкову олію, сіль і чорний мелений перець. Для прикраси - свіжа зелень, маслини, оливки. Приготування З тунця зливаємо масло або сік, рибу злегка розминаємо виделкою (не в пюре, а так щоб залишилися великі шматочки). Огірок чистимо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Помідори і бринзу теж ріжемо кубиками. Масло злегка збиваємо з лимонним соком, за смаком додаємо сіль і перець. Викладаємо салат шарами у порційні салатниці, креманки або в стаканчики. Вниз тунця, потім бринзу або сир фета, огірок і помідор. Заливаємо заливкою і повторюємо верстви в тій же послідовності. Можна зробити товсті шари, тоді вийде по одному шару кожного продукту. У будь-якому випадку поєднання продуктів дуже приємне і смачне, а подача - оригінальна. Зверху салат прикрасити оливками, маслинами і гілочками свіжої зелені. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |