Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати пісну картопляну запіканку?
Для тих хто постить, пропоную рецепт картопляної запіканки з грибами. Крім картоплі та грибів знадобиться суміш заморожених овочів - можна купити готову по своєму смаку або скористатися домашніми запасами.
Необхідні продукти
Півтора кілограма картоплі
Пакетик заморожених овочів (400 грам)
Пакетик заморожених печериць (400 грам)
Одна морквина
Одна цибулина
Зелень
Дві - три зубчики часнику
Сіль і перець за смаком
Рослинна олія
Приготування

Відварюємо картоплю до готовності, воду зливаємо в чашку, розминаємо картоплю в пюре. Додаємо картопляного відвару, доводимо пюре до потрібної консистенції (не дуже рідке). Можна додати одну - дві ложки борошна для зв'язки.

В сковорідці розігріваємо масло, обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, додаємо натерту моркву. Коли вона почне золотитися, висипаємо в сковорідку гриби, тушкуємо до готовності грибів і потім додаємо заморожені овочі. Тушкуємо хвилин десять, додаємо зелень і часник, через дві - три хвилини знімаємо з вогню. Якщо масло не вживаєте, то всі інгредієнти можна просто згасити з додаванням водички.
Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо половину пюре, зверху - овочі з грибами і закриваємо залишилася картоплею. Столовою ложкою робимо «хвилі» на запіканці і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо двадцять хвилин до рум'яної скоринки.
Категория: Рецепти |
| Теги: пюре, заморожених
Як зробити корисні тефтелі з овочами?
Як спекти апельсиново-лимонне печиво?
Як спекти картопляно-сметанні булочки?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: