Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати пісний кекс на яблучному соку?
Дієтичний пісний рецепт без яєць, молока і вершкового масла. Можна готувати не тільки з яблучним соком, з будь-яким фруктовим або ягідним. Але так як частіше все ж в засіках можна знайти сік яблучний, рецепт зроблений під нього. Беріть якісний, смачний сік, від цього залежить смак кексу.
Що знадобиться для приготування

Стакан яблучного соку
Склянку цукру
Склянка ядер волоського горіха
Дві склянки борошна
Одне велике яблуко
Половина склянки рослинного масла
Дві столові ложки сливового або абрикосового джему
Половина чайної ложки соди (погасити оцтом)
Щіпка солі

Приготування

Горіхи спочатку підсушуємо в духовці або на сковорідці. Сильно смажити не потрібно, інакше вони придбають неприємний присмак. Потім подрібнюємо в ступці або в блендері. Але не дуже дрібно, не в крихту.
Змішуємо в мисці масло, щіпку солі і цукор. Додаємо горіхи. Вливаємо яблучний сік, розмішуємо, поступово всипаємо просіяне борошно. Розмішуємо тісто без грудочок. Потім додаємо соду, нарізане шматочками яблуко.
Форму змащуємо олією, викладаємо тісто, розрівнюємо, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо кекс близько години. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Коли кекс буде готовий, дістаємо, в мисочці трохи підігріваємо джем і змащуємо гарячий кекс. Даємо кексу охолонути і просочитися і нарізаємо шматочками.
Категория: Рецепти |
| Теги: сік, кекс
Скумбрія, запечена з травами
Як готується гостра сальса?
Рецепти млинців
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: