Продукти: філе куряче одна штука, одне яйце, борошно та сіль з меленим перцем, масло рослинне для смаження.
Як готувати відбивну: спочатку м'ясо необхідно промити і просушити. Далі кожне філе нарізати тонко, але не сильно. Кожну філе рекомендується на три - чотири частини нарізати. Викладаємо нарізані шматочки м'яса і солимо їх, перчимо.
Яйце віночком збиваємо і приправляємо сіллю, борошно в плоску миску насипаємо. Сковорідку гріємо, наливаємо олії. Шматочки відбивних обвалюємо в борошні і потім в яйце, потім відправляємо на сковорідку. Смажимо з двох сторін. Смажимо без кришки на середньому вогні.
Готові смачні відбивні курячі подаються з майонезом або кетчупом. З зеленню (кінза, кріп) або свіжим овочевим салатом.
По цьому ж рецепту смажаться і свинячі відбивні, але час тепло обробки збільшується в два рази.