Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати пиріг з картоплею і бринзою?
Цей смачний пиріг готується просто і швидко, особливо, якщо тісто приготувати заздалегідь і до потрібного моменту тримати його в холодильнику. У начинці дуже вдале поєднання бринзи і картоплі, смак виходить насиченим і не потрібно жодних доповнень. Пиріг смачний і гарячим, і захололим. Що знадобиться з продуктів Дві склянки борошна 100 грам маргарину або вершкового масла Одне яйце Половина склянки сметани Половина чайної ложки соди Щіпка солі Начинка Чотири - п'ять картоплин 150 грам бринзи Пучок свіжої зелені Перець за смаком Приготування Борошно просіяти на стіл, нарізати масло або маргарин шматочками прямо в борошно, руками перетерти в крихту. У сметану покласти соду, розмішати, почекати хвилинку. Яйце збити. Додати до масляної крихті сметану з содою, яйце, швидко замісити тісто. Загорнути його в плівку, прибрати в холодильник мінімум на півгодини. Поки тісто охолоджується, приготуємо начинку. Картоплю відварюємо в підсоленій воді, воду зливаємо, картоплю розминаємо в пюре. Бринзу розминаємо виделкою, змішати з теплим картоплею. Додаємо трохи меленого перчика (за бажанням, це не обов'язково), дрібно нарізану зелень. Тісто ділимо на дві частини, одна трохи більше іншої. Розкачуємо більшу частину за розміром форми (з урахуванням бортів). Викласти тісто у форму, робимо бортики і викладаємо начинку. Накриваємо другим коржем, краї з'єднуємо. Випікаємо на середньому вогні 25 - 30 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |