Главная » Статьи » Рецепти |
Помідори у власному соку на зиму
Дуже простий і практичний рецепт, в якому знайдеться застосування і великим, і м'яким, і трохи придавленим помидоркам. Що знадобиться для приготування Великі, стиглі помідори для соку Дрібні помідори Сіль і цукор Запашний перець-горошок Лавровий лист Гвоздика і кориця (не обов'язково, це на любителя) Приготування Помідори розсортуйте – великі, м'яті, м'які помідори підуть на сік, помідори дрібніші – в банки. Відібрані для соку помідори прокрутіть через м'ясорубку, вилийте сік в каструлю і поставте на невеликий вогонь. На три літри соку додайте п'ять столових ложок солі, шість столових ложок цукру, п'ять горошин запашного перцю, шість лаврових листочків. Після того, як сік закипить, зніміть піну, варіть сік поки не перестане утворюватися піна (12-15 хвилин). Одночасно в іншій каструлі закип'ятіть воду. У підготовлені банки розкладіть помідори, залийте окропом і накрийте кришками. Зверху покладіть товсте рушник. Нехай помідори коштують поки вариться томатний сік. Потім воду злийте, залийте помідори киплячим соком і відразу ж загорніть. Переверніть, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. На 3-х літрову банку йде два кілограми помідорів і літр томатного соку. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |