Як приготувати печінку з карамелізованими апельсинами?
Це незвичайне і дуже вишукана страва виходить не тільки приголомшливим на смак, але і крім цього дивно ароматним і дуже яскравим і привабливим на вигляд - його цілком можна приготувати з якоїсь особливої нагоди або свята, наприклад, ця страва чудово підійде в якості частування для романтичної вечері або якого-небудь іншого урочистого заходу. Отже, щоб приготувати таке оригінальне, цікаве і дивно апетитне блюдо вам будуть необхідні такі складові: приблизно 600 грамів курячої печінки, два апельсина середніх розмірів, а крім цього молоко, борошно, близько двох з половиною столових ложок цукрового піску, сіль, мелений чорний перець і гірчиця, ну і також рослинна олія для смаження печінки.
Курячу печінку промити і звільнити від зайвого жиру і плівочок, після чого порізати дрібненькими шматочками і обваляти в невеликій кількості борошна. Далі обсмажувати печінка на добре розігрітій рослинній олії, посоливши і поперчив її, а також додавши до печінці невелика кількість гірчиці, до утворення легкої скоринки. Потім додати до неї сік, вичавлений з одного апельсина і, давши йому трохи випаруватися, залити печінку молоком (воно має повністю покрити печінку) і тушкувати до повної готовності. Другий апельсин потрібно порізати на не дуже тонкі кружечки. В окремій сковорідці розтопити вершкове масло, всипати до нього дві столові ложки цукрового піску і дочекатися, поки він розтопиться, а після викласти гуртки апельсина і ще трішки посипати цукром і готувати протягом 8-10 хвилин. Готову печінку подавати ще гарячою разом із отриманим соусом і карамельзированными шматочками апельсинів.