Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати нут з рисом і овочами?
Блюдо виходить напіврідким, це відмінний варіант і першого, і другого. Дуже ситно і смачно, нут добре поєднується з тушкованими овочами, томатною заливкою і рисом. Пропорції - на ваш розсуд, але вийде смачніше якщо рису і нуту буде трохи більше, ніж овочів.
Що знадобиться для приготування
Нут
Рис
Цибулю
Морквина
Кабачки
Помідори (свіжі або у власному соку)
Рослинна олія
Чайна ложка паприки
Улюблені спеції
Часник (за бажанням)
Сіль і перець за смаком
Свіжа зелень
Приготування

Замочити нут на ніч у холодній воді, потім відваріть до готовності. Рис відваріть до напівготовності.
Овочі крупно наріжте - цибулю півкільцями, моркву - кубиками або кружечками, кабачки - великими кубиками (інакше вони розваряться). Обсмажте в казанчике в рослинній олії цибулю, потім додайте моркву і кабачки. Обсмажені овочі залийте тертими помідорами або додайте баночку помідорів у власному соку разом з рідиною. Посоліть і поперчіть, приправте спеціями, паприкою. Потім додайте рис і нут, перемішайте і залийте все окропом так, щоб він покривав овочі і рис приблизно на сантиметр. Тушкуйте на слабкому вогні хвилин десять, в самому кінці покладіть часник і свіжу зелень.
Води можна додати і більше, її кількість залежить від бажаної консистенції страви.
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, нут
Як приготувати салат "Принц"?
Рецепт приготування млинців в духовці?
Як приготувати суп з щавлю
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: