Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати нут з рисом і овочами?
Блюдо виходить напіврідким, це відмінний варіант і першого, і другого. Дуже ситно і смачно, нут добре поєднується з тушкованими овочами, томатною заливкою і рисом. Пропорції - на ваш розсуд, але вийде смачніше якщо рису і нуту буде трохи більше, ніж овочів. Що знадобиться для приготування Нут Рис Цибулю Морквина Кабачки Помідори (свіжі або у власному соку) Рослинна олія Чайна ложка паприки Улюблені спеції Часник (за бажанням) Сіль і перець за смаком Свіжа зелень Приготування Замочити нут на ніч у холодній воді, потім відваріть до готовності. Рис відваріть до напівготовності. Овочі крупно наріжте - цибулю півкільцями, моркву - кубиками або кружечками, кабачки - великими кубиками (інакше вони розваряться). Обсмажте в казанчике в рослинній олії цибулю, потім додайте моркву і кабачки. Обсмажені овочі залийте тертими помідорами або додайте баночку помідорів у власному соку разом з рідиною. Посоліть і поперчіть, приправте спеціями, паприкою. Потім додайте рис і нут, перемішайте і залийте все окропом так, щоб він покривав овочі і рис приблизно на сантиметр. Тушкуйте на слабкому вогні хвилин десять, в самому кінці покладіть часник і свіжу зелень. Води можна додати і більше, її кількість залежить від бажаної консистенції страви. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |