Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати намазки з баклажанів?
![]() Що знадобиться для приготування Три великих баклажана 250 мл густого натурального йогурту Три - чотири зубчики часнику Чайна ложка червоного перцю (або за смаком, можна менше) Чайна ложка цукру (за смаком) Дві - три столові ложки оливкової олії Невеликий пучок петрушки (за бажанням) Один гіркий зелений перчик (не обов'язково) Дві столові ложки лимонного соку (за бажанням і за смаком) Приготування Баклажани розрізаємо вздовж навпіл, посипаємо сіллю, змащуємо маслом і кладемо на деко розрізом вгору. Запікаємо на середньому вогні хвилин 10, коли з'явиться запах печених баклажанів і верх злегка підрум'яниться - виймаємо й даємо охолонути. Ложкою виймаємо м'якоть. Гіркий перець розрізаємо, вичищаємо насіння і перегородки. Петрушку дрібно ріжемо. У блендері подрібнюємо часник, гіркий перець. М'якоть баклажанів рубаємо ножем, додаємо часник, гіркий перець, петрушку, цукор і сіль, вливаємо лимонний сік. Все добре перемішуємо, додаємо йогурт. Ще раз ретельно вимішуємо. У готову намазки додаємо оливкову олію, посипаємо червоним перцем. Зберігати намазки потрібно в холодильнику. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |