Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати намазки з баклажанів?
Основа намазування завжди незмінна - баклажани, перець, часник і йогурт. Але ви можете додати щось ще, наприклад, лимонний сік, помідори, цибуля, кунжут. Або зробити намазки без додавання йогурту.
Що знадобиться для приготування

Три великих баклажана
250 мл густого натурального йогурту
Три - чотири зубчики часнику
Чайна ложка червоного перцю (або за смаком, можна менше)
Чайна ложка цукру (за смаком)
Дві - три столові ложки оливкової олії
Невеликий пучок петрушки (за бажанням)
Один гіркий зелений перчик (не обов'язково)
Дві столові ложки лимонного соку (за бажанням і за смаком)

Приготування

Баклажани розрізаємо вздовж навпіл, посипаємо сіллю, змащуємо маслом і кладемо на деко розрізом вгору. Запікаємо на середньому вогні хвилин 10, коли з'явиться запах печених баклажанів і верх злегка підрум'яниться - виймаємо й даємо охолонути. Ложкою виймаємо м'якоть.
Гіркий перець розрізаємо, вичищаємо насіння і перегородки. Петрушку дрібно ріжемо. У блендері подрібнюємо часник, гіркий перець.
М'якоть баклажанів рубаємо ножем, додаємо часник, гіркий перець, петрушку, цукор і сіль, вливаємо лимонний сік. Все добре перемішуємо, додаємо йогурт. Ще раз ретельно вимішуємо. У готову намазки додаємо оливкову олію, посипаємо червоним перцем.
Зберігати намазки потрібно в холодильнику.
Категория: Рецепти |
| Теги: Перець, гіркий
Як готувати макарони з м'ясним соусом?
Як приготувати картопляні зрази з фаршем?
Як приготувати салат «морковках» з листкового тіста?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: