Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати млинці-скородумки на сироватці?
Таке цікаве назву ці млинці отримали мабуть із-за доступності рецепту і швидкості приготування. Тісто робиться дуже швидко, на пів-літри сироватки потрібно всього одне яйце - загалом, довго роздумувати готувати їх чи ні не доведеться - всі продукти під рукою. Що знадобиться для приготування Пів-літри сироватки Дві столові ложки цукру Одне яйце Дві склянки борошна (може трохи більше) Чотири столових ложки рослинного масла Щіпка солі Чайна ложка соди (погасити оцтом) Приготування Сироватку заздалегідь дістаньте з холодильника або злегка підігрійте - вона повинна бути кімнатної температури. Додайте збите яйце, сіль, цукор. Все ретельно, влийте гашену соду. Перемішайте і починайте потроху всипати просіяне борошно. Тісто зробіть такий же густоти, як на звичайні млинці - не рідким, але і не дуже густим. Воно має вільно розтікатися по сковороді. Сковороду змажте маслом (якщо тефлонова, то не потрібно), прогрійте на середньому вогні і вилийте ополоник тесту. Покачайте сковороду, щоб тісто рівномірно розподілилося, підрум'яньте млинець з одного боку. Потім лопаткою перевернути на іншу сторону і теж підрум'яньте. Готові млинці складайте стопкою на тарілку, змащуючи кожен млинець маслом. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |