Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати млинці-скородумки на сироватці?
Таке цікаве назву ці млинці отримали мабуть із-за доступності рецепту і швидкості приготування. Тісто робиться дуже швидко, на пів-літри сироватки потрібно всього одне яйце - загалом, довго роздумувати готувати їх чи ні не доведеться - всі продукти під рукою.
Що знадобиться для приготування
Пів-літри сироватки
Дві столові ложки цукру
Одне яйце
Дві склянки борошна (може трохи більше)
Чотири столових ложки рослинного масла
Щіпка солі
Чайна ложка соди (погасити оцтом)

Приготування

Сироватку заздалегідь дістаньте з холодильника або злегка підігрійте - вона повинна бути кімнатної температури. Додайте збите яйце, сіль, цукор. Все ретельно, влийте гашену соду. Перемішайте і починайте потроху всипати просіяне борошно. Тісто зробіть такий же густоти, як на звичайні млинці - не рідким, але і не дуже густим. Воно має вільно розтікатися по сковороді.
Сковороду змажте маслом (якщо тефлонова, то не потрібно), прогрійте на середньому вогні і вилийте ополоник тесту. Покачайте сковороду, щоб тісто рівномірно розподілилося, підрум'яньте млинець з одного боку. Потім лопаткою перевернути на іншу сторону і теж підрум'яньте. Готові млинці складайте стопкою на тарілку, змащуючи кожен млинець маслом.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, млинці
Оладки з кабачків
Рецепт дуже ніжних млинців
Як спекти сирні палички?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: