Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати мигдальні кекси?
Нехай вас не бентежить велика кількість інгредієнтів в рецепті - готуються кекси швидко і сам процес приготування нескладний. Необхідні продукти Півтори склянки борошна Неповний склянку цукру Одне яйце Половина склянки молока Чотири столові ложки м'якого вершкового масла Чайна ложка мигдалевого екстракту (есенції) Стакан сушеної або свіжої журавлини (або смородини) Столова ложка вершкового масла Половина чайної ложки меленої кориці Щіпка солі Півтори чайних ложки розпушувача Нарізаний пелюстками мигдальний горіх для прикраси (не обов'язково) Приготування Змішайте просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор (дві чайних ложки цукру відберіть). Збийте яйце з молоком, влийте мигдальний екстракт. Вершкове масло (чотири столові ложки) розтопіть, остудіть до кімнатної температури і додайте в молоко. Влийте цю суміш до борошна, розмішайте, щоб не було грудочок і додайте ягоди. Якщо ягоди свіжі, розмішуйте обережно, намагаючись не роздавити ягоди. Викладіть тісто у формочки для кексів, покладіть в кожну вершкове масло (столову ложку вершкового масла розділіть на невеликі шматочки). Дві чайних ложки цукру змішайте з меленою корицею і посипте верх кексів. Прикрасьте за бажанням пелюстками мигдалю. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно 20-25 хвилин. Смачніше кекси будуть коли охолонуть. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |