Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати макарони з соусом з баклажанів?
Родзинка цієї страви - соус з баклажанів. Його можна подавати окремо, як холодну закуску, можна зробити з ним бутерброди, подавати зі спагеті замість м'ясного соусу. Або запекти з цим смачним соусом макарони. Ось як вони готуються: Що знадобиться для приготування 300 грам макаронів (краще ріжки або інша коротка паста) Один баклажан Одна цибулина Дві - три зубчики часнику Свіжі помідори або баночка консервованих у власному соку Столова ложка томатної пасти Сіль і чорний мелений перець за смаком Сушена або свіжа зелень базиліка і петрушки Половина склянки тертого сиру Приготування відварюємо Макарони до трохи твердого стану аль денте). Воду зливаємо. Баклажан наколюємо виделкою в декількох місцях, кладемо на грати, ставимо в розігріту до 230 градусів духовку. Запікаємо до м'якості, хвилин 25-30. Даємо баклажана охолонути, знімаємо шкірку. М'якоть баклажана перемелюємо в кухонному комбайні або на м'ясорубці в пюре. Дрібно ріжемо цибулю і часник. Розігріваємо в сковороді трохи олії, злегка обсмажуємо цибулю і часник до м'якості (2-3 хвилини, не більше). Додаємо в сковорідку баклажани, томатну пасту, помідори. Якщо буде дуже густо, розводимо водою до потрібної консистенції. Солимо, перчимо, заправляємо травами. Через хвилину знімаємо з вогню. Форму змащуємо маслом, укладаємо вертикально відварені макарони. Якщо макарони будуть «лежати» в формі, то на дно спочатку налийте трохи соусу. Залийте макарони соусом, посипте сиром, накрийте фольгою і поставте в розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. потім зніміть фольгу. Якщо макарони будуть виглядати сухувато, влийте трохи води і поставте ще на 10 хвилин. Подаємо як основне блюдо. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |