Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати макарони з соусом з баклажанів?
Родзинка цієї страви - соус з баклажанів. Його можна подавати окремо, як холодну закуску, можна зробити з ним бутерброди, подавати зі спагеті замість м'ясного соусу. Або запекти з цим смачним соусом макарони. Ось як вони готуються:
Що знадобиться для приготування
300 грам макаронів (краще ріжки або інша коротка паста)
Один баклажан
Одна цибулина
Дві - три зубчики часнику
Свіжі помідори або баночка консервованих у власному соку
Столова ложка томатної пасти
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Сушена або свіжа зелень базиліка і петрушки
Половина склянки тертого сиру

Приготування

відварюємо Макарони до трохи твердого стану аль денте). Воду зливаємо.

Баклажан наколюємо виделкою в декількох місцях, кладемо на грати, ставимо в розігріту до 230 градусів духовку. Запікаємо до м'якості, хвилин 25-30. Даємо баклажана охолонути, знімаємо шкірку.

М'якоть баклажана перемелюємо в кухонному комбайні або на м'ясорубці в пюре. Дрібно ріжемо цибулю і часник.

Розігріваємо в сковороді трохи олії, злегка обсмажуємо цибулю і часник до м'якості (2-3 хвилини, не більше). Додаємо в сковорідку баклажани, томатну пасту, помідори. Якщо буде дуже густо, розводимо водою до потрібної консистенції. Солимо, перчимо, заправляємо травами. Через хвилину знімаємо з вогню.

Форму змащуємо маслом, укладаємо вертикально відварені макарони. Якщо макарони будуть «лежати» в формі, то на дно спочатку налийте трохи соусу.

Залийте макарони соусом, посипте сиром, накрийте фольгою і поставте в розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. потім зніміть фольгу. Якщо макарони будуть виглядати сухувато, влийте трохи води і поставте ще на 10 хвилин.

Подаємо як основне блюдо. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: соусом, макарони
Суп курячий з брокколі і зеленою квасолею
Як можна приготувати смачні таратушки на кефірі?
Як приготувати запіканку з макаронів?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: