Джеми - універсальний продукт, який повинна мати під рукою кожна господиня практикуюча випічку. Спектр їх використання воістину широкий: смакова добавка в крему, просочення коржів тортів і пирогів, начинка для булочок, млинчиків, рулетиків, і звичайно ж, як самостійний десерт до чаю. Заготовити джем може дозволити собі будь-яка господиня, так як спосіб його приготування простий. Вишневий джем володіє яскравим смаком, який зможе прикрасити будь-яку кондитерську фантазію. Для його приготування візьмемо продукти з розрахунку на 1 кг вишні/черешні - 0,8 кг цукру. Ягоди вимити, вибрати стиглі, якщо є місця подгнивания - видалити разом з кісточками. Не сподобалися вишні краще пустити на компот. Далі необхідно подрібнити м'якоть з допомогою кухонного комбайна, м'ясорубки або блендера. В отриману масу відразу додати цукор (або додавати поступово у міру подрібнення ягід) це допоможе зберегти природний колір.
До закипання джему, необхідні часті помішування, для рівномірного нагрівання маси. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і уварюємо джем в половину. Розливаємо гарячим по стерилізованим банкам і закатуємо.
Якщо використовувати желюючі добавки на основі пектину, то можна уварювати джем лише на чверть.