Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати м'ясні консерви з яловичини?
Те, що приготоване своїми руками, зазвичай з'їдається набагато швидше того, що куплене в магазині. І це стосується не тільки вишуканих делікатесів, але і цілком звичних продуктів. Наприклад, тушонки з яловичини. Як можна приготувати її самому? Для цього потрібно: - 900 гр - 1 кг яловичини без кісток (м'якоть); - 50 гр сала; - лавровий лист - 6 шт.; - 2 -2,5 ч. л. солі; - 1 ч. л. меленого чорного перцю. Нарізане великими шматками м'ясо відбивають з кожної сторони. Потім на дно товстостінної ємності (наприклад, горщики для запікання) укладають 4 лаврових листа. М'ясо пересипають перцем і сіллю, потім щільно укладають в ємність. Дрібно нарізане сало укладають поверх шматків яловичини, а зверху нього - лаврове листя. Ємність запечатують фольгою, складеною в кілька разів. Потім посуд з м'ясом встановлюють у неразогретой духовці на нижньому рівні. Гасити м'ясо слід протягом трьох годин при t = 180°С. Можна заготовити смачної домашньої тушонки і про запас. Для цього слід скористатися таким рецептом. Яловичу м'якоть без жилок і кісток розрізають на середні шматки, кладуть у каструлю і заливають водою так, щоб її поверхня знаходилася приблизно на 1-1,5 см вище за м'ясо. Каструлю відправляють на вогонь, після того, як закипить вода - знімають піну. До м'яса додають 10 горошин чорного перцю, пару цибулин, розрізаних навпіл. Туди ж відправляють нарізану петрушку і моркву. Вогонь зменшують і варять м'ясо протягом двох годин, після чого його знову слід підсолити і вийняти з каструлі цибулю. М'ясо продовжують варити ще 1-2 години до тих пір, поки воно не почне легко протыкаться виделкою. Далі до нього додають 2 лаврових листа і за бажанням - ще солі. Протомив м'ясо ще 15 хвилин на вогні, виймають з каструлі лавровий лист, м'ясо дістають і укладають у попередньо простерилізовані банки. Після того, як м'ясо укладено, банки заповнюють до країв бульйоном і закочують кришками. Банки ставлять остигати, перевернувши кришкою вниз. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |