Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати листкове печиво з картоплі?
М'які листкові печенюшки з солоного картопляного тіста гарні самі по собі або як добавка до пива, чаю, кави. Їх можна робити з будь-якими приправами - кмином, базиліком, орегано, меленим перцем, свіжою зеленню, а можна додати в тісто сир. Що знадобиться для приготування 200 грам картоплі 150 грам борошна Одне яйце 75 грам вершкового масла або маргарину Чайна ложка кмину (можна більше або менше за смаком) Половина чайної ложки солі (теж за смаком) Приготування Відваріть картоплю, розімніть в пюре (воду або молоко додавати не потрібно!). додайте масло, жовток (картоплю трохи остудіть щоб жовток не згорнувся), посоліть за смаком, покладіть кмин. Всі розмішайте, додайте просіяне борошно. Замісіть тісто, воно повинно вийти м'яким, еластичним. Приберіть його на півгодини в холодильник, а щоб не заветріться накрийте харчової плівкою. Готове тісто розділіть навпіл і потім кожну половину ще на вісім частин. кожен шматочок тіста розкачайте в пласт товщиною приблизно 7 мм, змастіть збитим білком, посипте кмином і крупною сіллю (зовсім трохи). Розріжте на квадрати або ромби, перекладіть на змащений маслом деко і випікайте на середньому вогні приблизно 20 хвилин до підрум'янення. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |