Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати лимонний кекс, дієтичний?
Кекс готується без яєць, маргарину, вершкового масла, сметани - рецепт не лише дієтичний, його можна рекомендувати і як пісну випічку (якщо дозволено рослинне масло).
Що знадобиться для приготування
Половина склянки мінеральної води з газом
Половина склянки рослинного масла
Половина склянки цукру
Півтори склянки борошна
Столова ложка крохмалю
Дві столові ложки меду (за бажанням)
Половина склянки суміші з сухофруктів
Горіхи (не обов'язково)
Пакетик ванільного цукру
Щіпка солі
Дві чайних ложки розпушувача (з гіркою)
Один лимон
Приготування

Сухофрукти обшпарити гарячою водою, обсушити, великі нарізати кубиками. Обваляти в борошні. Натерти цедру лимона, з лимона вичавити сік. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем і крохмалем.
Влити в каструлю мінеральну воду, мед, масло, покласти сіль і цукор. Поставити на вогонь, довести до кипіння. Перелити в посуд, в якій буде замішуватися тісто і дати трохи охолонути. Всипати ванільний цукор, влити сік лимона, покласти лимонну цедру. Розмішати і всипати борошно. Вимішувати тісто краще міксером на середній швидкості. По консистенції воно повинно вийти як сметана. Всипати сухофрукти, горіхи, розмішати, вилити тісто на застелене папером для випічки форму і поставити в гарячу духовку. Випікати при температурі 200 градусів до готовності (готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою).
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, всипати
Суп м'ясний з овочами в горщику
Як приготувати курячу пастрому?
Як готується піца по-мексиканськи?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: