Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати лимонний кекс, дієтичний?
Кекс готується без яєць, маргарину, вершкового масла, сметани - рецепт не лише дієтичний, його можна рекомендувати і як пісну випічку (якщо дозволено рослинне масло). Що знадобиться для приготування Половина склянки мінеральної води з газом Половина склянки рослинного масла Половина склянки цукру Півтори склянки борошна Столова ложка крохмалю Дві столові ложки меду (за бажанням) Половина склянки суміші з сухофруктів Горіхи (не обов'язково) Пакетик ванільного цукру Щіпка солі Дві чайних ложки розпушувача (з гіркою) Один лимон Приготування Сухофрукти обшпарити гарячою водою, обсушити, великі нарізати кубиками. Обваляти в борошні. Натерти цедру лимона, з лимона вичавити сік. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем і крохмалем. Влити в каструлю мінеральну воду, мед, масло, покласти сіль і цукор. Поставити на вогонь, довести до кипіння. Перелити в посуд, в якій буде замішуватися тісто і дати трохи охолонути. Всипати ванільний цукор, влити сік лимона, покласти лимонну цедру. Розмішати і всипати борошно. Вимішувати тісто краще міксером на середній швидкості. По консистенції воно повинно вийти як сметана. Всипати сухофрукти, горіхи, розмішати, вилити тісто на застелене папером для випічки форму і поставити в гарячу духовку. Випікати при температурі 200 градусів до готовності (готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою). | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |