Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати квасоля з оливками та каперсами?
Дієтологи рекомендують регулярно включати в свій раціон страви з квасолі всім, хто піклується про своє здоров'я. Квасоля багата клітковиною, у її складі знаходяться практично всі мінерали і вітаміни, необхідні організму. Вона може бути як самостійною стравою, так і додаватися супи, рагу, салати. У запропонованому рецепті квасоля вдало доповнюють чорні оливки, звані у нас маслинами. Необхідні продукти Квасоля - 300 грам (суха) Маслини - 150 грам Цибуля-одна штука Солоні каперси - столова ложка Два середніх помідора Рослинна олія Сіль, чорний мелений перець Приготування Квасолю попередньо потрібно замочити на кілька годин або на ніч. Коли квасоля добре набубнявіє, поміняти воду і відварити квасолю до готовності. Сіль додавати не потрібно. Лук-порей нарізати кільцями, у сковорідці розігріти рослинне масло і спасерувати цибулю до м'якості. Помідори обдати окропом, зняти шкірку, м'якоть натерти на тертці. Додати до цибулі, злегка обсмажити, через дві - три хвилини викласти квасолю. Влити трохи води, перемішати і тушкувати на слабкому вогні під кришкою десять хвилин. Потім додати маслини без кісточки і подрібнені каперси (можна замінити солоними огірками). Тушкувати все разом ще 15 хвилин. В кінці приготування посолити, поперчити за смаком. Вимкнути вогонь і дати настоятися квасолі хвилин десять. Подавати гарячим. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |