Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати квасоля з оливками та каперсами?
Дієтологи рекомендують регулярно включати в свій раціон страви з квасолі всім, хто піклується про своє здоров'я. Квасоля багата клітковиною, у її складі знаходяться практично всі мінерали і вітаміни, необхідні організму. Вона може бути як самостійною стравою, так і додаватися супи, рагу, салати. У запропонованому рецепті квасоля вдало доповнюють чорні оливки, звані у нас маслинами.
Необхідні продукти
Квасоля - 300 грам (суха)
Маслини - 150 грам
Цибуля-одна штука
Солоні каперси - столова ложка
Два середніх помідора
Рослинна олія
Сіль, чорний мелений перець
Приготування

Квасолю попередньо потрібно замочити на кілька годин або на ніч. Коли квасоля добре набубнявіє, поміняти воду і відварити квасолю до готовності. Сіль додавати не потрібно.

Лук-порей нарізати кільцями, у сковорідці розігріти рослинне масло і спасерувати цибулю до м'якості. Помідори обдати окропом, зняти шкірку, м'якоть натерти на тертці. Додати до цибулі, злегка обсмажити, через дві - три хвилини викласти квасолю. Влити трохи води, перемішати і тушкувати на слабкому вогні під кришкою десять хвилин. Потім додати маслини без кісточки і подрібнені каперси (можна замінити солоними огірками). Тушкувати все разом ще 15 хвилин. В кінці приготування посолити, поперчити за смаком. Вимкнути вогонь і дати настоятися квасолі хвилин десять. Подавати гарячим.
Категория: Рецепти |
| Теги: тушкувати, квасоля
Як приготувати пиріжки з помідорами і бринзою?
Як спекти апельсиново-лимонне печиво?
Як приготувати курячі котлети з сиром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: