З курочки та сухого гороху можна приготувати відмінний суп. Приправимо суп соєвим соусом і отримаємо відмінне блюдо для недільного обіду. Список необхідних продуктів: курка вагою 500 грамів, півтора літра чистої води, зелень кропу тридцять грамів топленого масла, одна велика ріпчаста цибулька, десять грамів соєвого соусу, сто грамів рису, тридцять грамів сухого гороху, зелень петрушки, мелений перчик, сіль, два зубчики часничку.
Процес приготування:
З вечора замочуємо сухий горох. Курочку розрізаємо на порційні шматочки, кладемо в каструльку, заливаємо водою і варимо до м'якості курячого м'яса. Проціджуємо бульйон і кладемо в нього перебраний, промитий в декількох водах рис.Шинкуем цибулька і пасеруємо в топленому масле.Добавляем цибулю в киплячий бульйон. Готуємо суп на маленькому вогні до розварювання рису.
В іншій каструлі варимо горох. Горох приправляємо часником, соєвим соусом, рубаною зеленню укропчика і петрушки. За 10 хвилин до готовності рису додаємо до нього горох, перчимо, солимо і доводимо до кипіння. Протираємо суп крізь сито з великими отворами.
В порційні супниці кладемо шматочки курочки, заливаємо горохово-рисовим супом-пюре і подаємо.