Самим незвичайним у цьому в іншому цілком звичайному і звичному рецепт курячого спекотного є те, що готується це блюдо в пиві, що і надає курячого м'яса і овочів незвичайний і оригінальний смак і аромат, а також м'якість і ніжний смак. Тим не менше таке спекотне виходить напрочуд смачним, апетитним і дуже-дуже поживним, а готується це блюдо дуже легко і просто. Інгредієнти, які будуть потрібні для того, щоб приготувати таке куряче смаженина у пиві: тушка курки вагою приблизно в один кілограм, одна велика морква, одна головка ріпчастої цибулі (або можна використовувати лук-порей), половина кілограма свіжих печериць, три зубчики часнику, один червоний пекучий перець, 350 мл темного пива, три столові ложки оливкової олії, один пучок чебрецю, один лавровий листочок, одна чайна ложка подрібненої зелені петрушки, а ще перець і сіль.
Моркву та цибулю треба очистити і порізати кружальцями (цибулю можна нарізати півкільцями), печериці дрібно нарізати, часник і пекучий перчик дрібно нарубати. Підготовлену курку слід нарізати на середні порційні шматки і обсмажити в сковороді на розігрітій оливковій олії до рум'яної скоринки, не забувши при цьому поперчити і посолити шматки м'яса. Курку вийняти з сковороди, а на маслі (масло при необхідності потрібно буде додати) обсмажувати спочатку овочі, до яких потім додати гриби, а також подрібнені перець і часник. Вміст сковороди посолити і поперчити і смажити до готовності. Далі м'ясо і овочі з грибами необхідно перекласти в глибоку жароміцну форму, туди ж покласти лавровий листок і подрібнений чебрець і залити все це темним пивом. Форму поставити в розігріту духову піч і готувати при температурі 180 градусів протягом приблизно 45-50 хвилин, а вже готову страву посипати петрушкою.
|