Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати куліш?
Куліш - це і перше блюдо, і друге. Його можна назвати і густим супом, і рідкою кашею, варіантів приготування безліч, а імпровізацій взагалі не злічити. Суть приготування кулешу проста. Вариться рідка пшоняна каша, і до неї додаються овочі, шкварки, м'ясо або м'ясні консерви. Дуже смачно і ситно, особливо виручає куліш в похідних умовах. Необхідні продукти Склянку пшона 500 грам м'яса з салом (добре підійде подчеревок) Три літри води П'ять - шість картоплин Одна морквина Три цибулини Зелень кропу і петрушки Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування Пшоно добре промити в кількох водах, залити трьома літрами окропу і варити до напівготовності. Картоплю нарізати кубиками, моркву - брусочками, додати в каструлю з разварившимся пшоном, посолити. Якщо води виявиться мало, то долити, куліш повинен бути густіше, ніж суп, але не такий густий, як каша. М'ясо нарізати шматочками, цибулю - півкільцями. У сковорідці спочатку обсмажити м'ясо, коли воно добре обсмажиться, а жир витопиться і його буде достатньо, покласти нарізану цибулю і обсмажувати все разом до готовності. Покласти м'ясо з цибулею до готового пшона з картоплею, додати лавровий лист, перець і на маленькому вогні варити хвилин 20 - 25. Готовий куліш зняти з вогню і дати трохи настоятися. Свіжу зелень додавати в тарілки. Кількість та перелік продуктів в цьому рецепті не говорить про те, що пропорції важливо дотримуватися, це все умовно. Зазвичай використовуються продукти, які є в наявності, але щоб не додати в куліш, він завжди виходить смачним. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |