Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати кугелис?
Кугелис - страва литовської кухні, запіканка з сирої картоплі, дуже схожа на деруни. Але готується набагато простіше - тісто виливається у форму і запікається в духовці. Блюдо досить калорійне, так що на любителя. Що знадобиться для приготування Перший варіант: Десять великих сирих картоплин Чотири варені картоплини середнього розміру (в мундирі) Одне яйце Дві цибулини Дві - три столових ложки рослинного масла Сіль і перець за смаком Склянку кефіру Другий варіант: Десять великих сирих картоплин Три - чотири столові ложки борошна Склянку гарячого молока Дві - три столові ложки рослинної олії (можна і більше) Сіль і перець за смаком Приготування Сиру картоплю очистити, натерти на дрібній тертці. Варену картоплю (для першого варіанту) очитстить і теж натерти на тертці. Дрібно порубати лук (для першого варіанту). Все змішати. Додати яйце (або борошно), кефір (або гаряче молоко), рослинна олія, сіль і перець. Масла можна додавати більше - картопля любить жир. Вимісити картопляну масу, за бажанням можна додати спеції. У форму для запікання налити столову ложку олії, вилити картопляне тісто, рівномірно розподілити по формі. Поставити в духовку, нагріти її до 180 градусів і запікати близько години. Час приготування залежить від духовки. Запікати кугелис потрібно до готовності картоплі і утворення рум'яної скоринки. Подавати блюдо гарячим, зі сметаною або зі шкварками і смаженою цибулею. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |