Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати кугелис?
Кугелис - страва литовської кухні, запіканка з сирої картоплі, дуже схожа на деруни. Але готується набагато простіше - тісто виливається у форму і запікається в духовці. Блюдо досить калорійне, так що на любителя.
Що знадобиться для приготування

Перший варіант:
Десять великих сирих картоплин
Чотири варені картоплини середнього розміру (в мундирі)
Одне яйце
Дві цибулини
Дві - три столових ложки рослинного масла
Сіль і перець за смаком
Склянку кефіру

Другий варіант:
Десять великих сирих картоплин
Три - чотири столові ложки борошна
Склянку гарячого молока
Дві - три столові ложки рослинної олії (можна і більше)
Сіль і перець за смаком

Приготування

Сиру картоплю очистити, натерти на дрібній тертці. Варену картоплю (для першого варіанту) очитстить і теж натерти на тертці. Дрібно порубати лук (для першого варіанту). Все змішати. Додати яйце (або борошно), кефір (або гаряче молоко), рослинна олія, сіль і перець. Масла можна додавати більше - картопля любить жир. Вимісити картопляну масу, за бажанням можна додати спеції.
У форму для запікання налити столову ложку олії, вилити картопляне тісто, рівномірно розподілити по формі. Поставити в духовку, нагріти її до 180 градусів і запікати близько години. Час приготування залежить від духовки. Запікати кугелис потрібно до готовності картоплі і утворення рум'яної скоринки.
Подавати блюдо гарячим, зі сметаною або зі шкварками і смаженою цибулею.
Категория: Рецепти |
| Теги: Перець, кугелис
Як спекти смачні ажурні млинці?
Креветки запечені у соусі
Лазанья: 10 кращих рецептів
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: