>Вино вибрано і откупорено! Настає урочистий момент. Що ж слід робити далі, як правильно його подати і налити в келих? Подаючи вино на стіл, краще всього використовувати спеціальну підставку для булок. Це робиться з метою обережності, щоб не залити випадково скатертину і не пролити вино на людей. Підставка дозволить запобігти падіння пляшки.
Наливаючи вино з пляшки не доторкайтеся до келиха. І вже тим більше його (келих) не потрібно тримати мертвою хваткою немов останню надію алкоголіка. Наливати слід обережно, щоб на скатертину не впали краплі. В кінці - пляшку трохи поверніть навколо її осі, щоб крапелька «підібралася». Якщо ж краплі залишилися на шийці, їх потрібно зняти білою чистою серветкою. Келих слід наповнювати на дві третини його обсягу.
Якщо ви знаходитесь за столом цілою компанією, то тут теж є свої правила. Разливающий вино обходить гостей проти годинникової стрілки. До сидячим разливающий підходить праворуч і тримати пляшку повинен так, щоб гість міг бачити етикетку.