Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати котлети в грибному соусі?
Звичні котлети в такому супроводі здадуться абсолютно новим, вишуканою стравою. Вся справа в соусі, а точніше - в грибах, які надають соусу пікантний смак.
Що знадобиться для приготування
600 грам м'ясного фаршу
Два яйця
Одна цибулина
Дві столові ложки манної крупи
Зелень кропу або петрушки
Сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх - все за смаком

Для соусу

100 грам сухих білих грибів
Дві цибулини
Одна морквина
300 мл сметани або вершків
Одна - дві столові ложки томатної пасти
Червоний мелений перець, чорний перець, сіль за смаком
Приготування

Гриби попередньо потрібно замочити в теплій кип'яченій воді на кілька годин.
Фарш змішуємо з яйцями і подрібненою цибулею (натріть його на тертці або прокрутіть через м'ясорубку), додаємо дрібно нарізану зелень, манку і всі спеції. Солимо за смаком. Добре вимішуємо фарш і залишаємо на півгодини, щоб манка набухла.

Тим часом займемося соусом. Гриби ріжемо соломкою, цибулю - кубиками, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо в рослинному маслі цибулю, додаємо гриби, морквину, хвилин через десять додаємо червоний перець і заливаємо все окропом. Тушкуємо до готовності грибів.

З фаршу робимо котлетки і обсмажуємо з усіх боків у маслі. Кладемо їх в соус, прогріваємо. Вершки або сметану розмішуємо зі столовою ложкою борошна, додаємо томатну пасту (за бажанням) і цією сумішшю заливаємо овочі і котлети. Даємо закипіти, солимо, перчимо за смаком, посипаємо зеленню.
На гарнір можна зробити картопляне пюре або приготувати рис, макарони, гречку.
Категория: Рецепти |
| Теги: Перець, котлети
Як готується цвітна капуста по-корейськи?
Як готується салат "Креветки під шубою"?
Як готується суп з селерою і сиром?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: