Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати клафуті з персиками та мигдальним горіхом?
Клафуті - традиційний десерт французької кухні, що нагадує запіканку. Приготувати клафуті дуже просто і досить швидко, а результат вийде прекрасним. Що знадобиться для приготування Дві баночки консервованих персиків (або свіжі персики) Три яйця Половина склянки солодкого білого вина 100 грам вершкового масла Половина склянки нежирних вершків Половина склянки мигдалю Неповний склянку борошна Чайна ложка крохмалю 2/3 склянки цукру і ще 2 столових ложки Щіпка солі Ванільний цукор Приготування Сироп з персиків зливаємо, він може використовуватися для приготування іншої страви. Персики заливаємо вином, залишаємо на півгодини. Мигдаль бланшируем (заллємо його на 30 хвилин окропом), знімаємо шкірку, рубаємо горіхи не дуже дрібно. Масло розтоплюємо, відбираємо 2 ст. ложки. Змішуємо яйця, більшу частину вершкового масла, вершки, ванільний цукор і половину мигдалю. Додаємо 2 ст. л. вина, в якій замочували персики. Борошно просіваємо, змішуємо її з 2/3 склянки цукру, сіллю і крохмалем. Виливаємо в борошно рідку масу, перемішуємо. Змащуємо форму для запікання олією, на дні розкладаємо персики. Заливаємо рідким тістом, посипаємо верх залишилися мигдалем і 2 ст. ложками цукру. Скроплюємо маслом і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно сорок хвилин. Даємо трохи охолонути, розрізаємо. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |