Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати холодний томатний суп?
Літо - ідеальна пора для легких овочевих супчиків. Особливо для томатних - тільки влітку можна купити дійсно стиглі, гарні помідори, і тільки влітку хочеться холодного освіжаючого супу. Що знадобиться для приготування Кілограм стиглих м'ясистих помідорів Дві щіпки цукру Дві столових ложки рослинного масла Дві середні цибулини 500 мл курячого або овочевого бульйону (води) Половина чайної ложки меленого коріандру Чверть чайної ложки меленої зіри Чверть чайної ложки меленого чилі (за смаком, якщо не любите гостре менше) Приготування Кожен помідор розрізати навпіл, видалити плодоніжку і кожну половинку розрізати ще навпіл. Викласти четвертинки помідорів на деко (шкіркою вниз), посипати цукром, полити олією. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку, запікати поки помідори не почнуть кривитися (приблизно півгодини). З готових помідор зняти шкірку. Цибулю дрібно ріжемо. У каструлі з товстим дном розігріваємо столову ложку рослинної олії, викладаємо цибулю, злегка обсмажуємо. Додаємо спеції і смажимо все ще хвилину. Додаємо помідори разом з соком, що виділився, перемішуємо і вливаємо бульйон. Доводимо суп до кипіння, варимо десять хвилин. блендером пюрируем до однорідного стану, даємо охолонути до кімнатної температури, і остаточно охолоджуємо в холодильнику. При подачі посипаємо зеленню і додаємо сметану. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |