Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати картопляні коржики?
Готувати ароматні картопляні коржі досить швидко і просто. Випічка універсальна - можна їсти і з солодким чаєм, і замість хліба з борщем або з овочевим рагу.
Що знадобиться для приготування тіста
Чотири великих картоплини
250 мл молока
50 мл рослинного масла
Столова ложка цукру
12 грам звичайних дріжджів (або чайна ложечка сухих)
Дві чайних ложки солі
Половина чайної ложки мускатного горіха (або інші спеції за смаком)
500 - 600 грам борошна

Крім цього знадобиться рослинна олія для смаження і борошно для оброблення тесту.
Приготування

Картоплю відварити в мундирі. Очистити і розім'яти в пюре. Дріжджі розтерти з цукром і сіллю, влити тепле молоко і залишити хвилин на десять - п'ятнадцять щоб вони почали «працювати». Потім покласти в молоко розім'яту картоплю, розмішати і всипати приблизно половину борошна, додати мускатний горіх (або інші спеції), влити олію і починати вимішувати тісто, поступово підсипаючи борошно. Тісто має бути дуже м'яким і злегка липковатым. Перекласти його у змащену маслом каструлю, поставити в тепло для підйому. Через годину обім'яти і дати ще раз підійти (для другого разу достатньо півгодини).

Стіл рясно подпылить борошном. Розділити тісто на вісім - десять частин, руками сформувати коржі і обсмажити на сковорідці в рослинному маслі до рум'яної скоринки.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, (або
Як приготувати щавлевий суп з яловичиною
Як спекти апельсиново-лимонне печиво?
Як спекти хліб по-сербськи?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: