Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати яйце-пашот на овочевій подушці?
удовий смачний сніданок! У вихідний день не полінуйтеся і приготуйте таке незвичайне, вишукане блюдо!
Що знадобиться для приготування

Два - чотири яйця
Половина чайної ложки солі
Дві чайних ложки 9% оцту (не обов'язково)
Одна помидорка
Один невеликий болгарський перець
Часточка часнику
Одна цибулина
Одна - дві столові ложки сметани або майонезу
Столова ложка томатного соусу або кетчупа
Сіль і чорний мелений перець за смаком
100 грам твердого сиру
Зелень петрушки або кропу

Приготування

Помідор обшпарити окропом, зняти шкірку, м'якоть нарізати невеликими кубиками або натерти на тертці.
Часник дрібно порубати. Дрібно нарізати цибулю, болгарський перець нарізати невеликими кубиками або соломкою.
У сковорідці розігріти олію, обсмажити цибулю і часник дві хвилини (лук повинен стати м'яким). Додати болгарський перець, тушкувати ще хвилин п'ять. Покласти помідори, обсмажити все разом хвилин 7-8 поки маса злегка не загусне. Додати томатний соус або кетчуп, сметану або майонез і добре перемішати. Посолити і поперчити за смаком.

В невелику каструльку влити 400-500 мл води, посолити, додати оцет (можна без нього), дати закипіти. Яйця обережно розбити в невелику мисочку, піднести її близько до води і акуратно вилити яйця в каструлю. Як тільки яйце опустилося у воду, потрібно дуже обережно перемішайте воду в одному напрямі щоб білок зібрався навколо жовтка. Варити яйця дві - п'ять хвилин в залежності від бажаної консистенції яйця.

Соус перекласти у форму для запікання (краще порційні формочки), викласти на нього яйця-пашот, трохи посолити і поперчити, посипати зеленню і сиром. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: яйця, болгарський
Сирно-кавовий мус (рецепт)
Як приготувати «Швидкий сніданок для чоловіка»
Вівсяні котлети
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: