Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати ягідні кекси?
Ніжні, вологі, але не важкі кекси - як раз «золота середина». Ягоди можна брати будь-які, які любите - смородину, малину, чорницю і так далі. Влітку кекси готуються зі свіжих ягід, взимку - з заморожених. Що знадобиться для приготування Одне яйце 50 грам цукру 60 мл рослинного масла Цедра одного лимона 125 грам нежирної сметани або йогурту Пакетик ванільного цукру 200 грам свіжих або заморожених ягід 150 грам борошна Півтори чайних ложки розпушувача Щіпка солі Приготування Збийте яйце з цукром і ванільним цукром. Додайте щіпку солі, рослинна олія, терту цедру (можна без неї), влийте сметану або йогурт і ще раз все добре збийте. В окремому посуді змішайте просіяне борошно з розпушувачем. З'єднати обидві маси, вимішайте, щоб не було грудочок. Ягоди обваляйте в борошні (якщо заморожені - не розморожуйте), додайте в тісто і дуже акуратно перемішайте, намагаючись не пошкодити ягоди. Формочки для кексів або для мафінів заповнити на 2/3 від обсягу, поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно півгодини. Остудіть у формах, хвилин через десять дістаньте і дайте остаточно охолонути на решітці. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |