Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати яблучний торт?
Торт дуже смачний, з незвичайним кремом. Але готувати його потрібно мінімум за два дні до передбачуваного урочистості, інакше він не встигне добре просочитися. Якщо потрібен великий торт, то кількість продуктів для тіста збільшуйте в півтора рази, крему виходить багато, пропорції можна залишити ті ж. Необхідні продукти Два яйця 250 грам вершкового масла Три столові ложки сметани Три столові ложки майонезу Половина склянки цукру Чайна ложка соди (погасити оцтом) Борошно Для крему Два кілограми яблук Літр сметани 200 - 250 грам вершкового масла Цукор за смаком (крем повинен вийти злегка переслащенный) Приготування Збити яйця з цукром, додати сметану, майонез, гашену соду. Масло кімнатної температури нарізати шматочками і руками перетерти з борошном в крихту. Влити рідкі інгредієнти і замісити м'яке тісто. Розділити його на п'ять частин (якщо берете півтори норми продуктів, якщо норму на три частини). Тісто повинне вийти м'яким, не крутим, але і не рідким, його краще не розкачувати, а викладати шматочок тіста у форму і долонькою розподіляти по денця. Випікати на середньому вогні 10 - 12 хвилин, коржі повинні бути світлими. Крем. Натираємо очищені яблука на крупній тертці, заливаємо сметаною і ставимо на повільний вогонь. Додаємо цукор. Варити крем потрібно довго, близько півтора годин, поки він не стане густим. Остудити, додати масло і добре збити міксером. Навіть якщо при варінні крем не надто загус - це не страшно, коли додасться масло, він стане густіше. Промазати коржі кремом, поставити в холодильник на два дні. Прикрасити перед подачею до столу. Крему виходить багато, на перший раз можна зробити за рецептом, а потім зорієнтуватися і зменшити порцію. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |