Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати гречану кашу-боярські?
Дуже грунтовне, ситне блюдо, як раз для холодного часу року. У гречці по-боярські є і м'ясо, і гриби, і варені яйця та овочі - загалом, рецепт на будь-який смак. Що знадобиться для приготування Стакан гречаної крупи 400 грам відварених грибів (лісові, печериці - що є) Два - три варених яйця 200 грам будь-якого копченого м'яса (грудинки наприклад) Дві цибулини Сіль і чорний мелений перець за смаком Пучок свіжої зелені Рослинне масло для смаження Приготування Гречку потрібно вимити, вибрати лушпиння і сміття. Влити дві склянки окропу, дати закипіти і варити на мінімальному вогні до повного випаровування рідини. Гречка стане м'якою, розсипчастою. Поки вариться гречка, дрібно наріжемо лук і обсмажимо його на рослинному маслі. Додамо грудинку, нарізану соломкою, обсмажимо її разом з цибулею. До обсмаженої грудинці з цибулею викладемо варені гриби (якщо великі - порізати подрібніше, шматочками). Злегка обсмажимо всі разом і викладемо в готову гречку. Варені яйця дрібно порубаємо, змішаємо з кашею. За смаком посолити і поперчити. Накриємо готову кашу кришкою, поставимо в теплу духовку (вогонь вимкнений) і дамо настоятися півгодини. Подаємо гречану кашу з зеленню і свіжими овочами. За бажанням можна заправити сметаною. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |