Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати гречану кашу-боярські?
Дуже грунтовне, ситне блюдо, як раз для холодного часу року. У гречці по-боярські є і м'ясо, і гриби, і варені яйця та овочі - загалом, рецепт на будь-який смак.
Що знадобиться для приготування
Стакан гречаної крупи
400 грам відварених грибів (лісові, печериці - що є)
Два - три варених яйця
200 грам будь-якого копченого м'яса (грудинки наприклад)
Дві цибулини
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Пучок свіжої зелені
Рослинне масло для смаження

Приготування

Гречку потрібно вимити, вибрати лушпиння і сміття. Влити дві склянки окропу, дати закипіти і варити на мінімальному вогні до повного випаровування рідини. Гречка стане м'якою, розсипчастою.

Поки вариться гречка, дрібно наріжемо лук і обсмажимо його на рослинному маслі. Додамо грудинку, нарізану соломкою, обсмажимо її разом з цибулею.

До обсмаженої грудинці з цибулею викладемо варені гриби (якщо великі - порізати подрібніше, шматочками). Злегка обсмажимо всі разом і викладемо в готову гречку.

Варені яйця дрібно порубаємо, змішаємо з кашею. За смаком посолити і поперчити. Накриємо готову кашу кришкою, поставимо в теплу духовку (вогонь вимкнений) і дамо настоятися півгодини. Подаємо гречану кашу з зеленню і свіжими овочами. За бажанням можна заправити сметаною. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: обсмажимо, варені
Як спекти сирні палички?
Варення з апельсинових скоринок - як готувати?
"Медова курочка в ковдрі" (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: