Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати гарбузово-яблучну запіканку?
![]() Що знадобиться для приготування Кілограм очищеної гарбуза Кілограм кислих яблук 500 г жирного сиру П'ять столових ложок манної крупи Два яйця Чотири - шість столових ложок цукру (за смаком) Пакетик ванільного цукру Дві столові ложки кориці Сік половинки лимона Три столових ложки мелених білих сухарів Масло і сухарі для форми Приготування Гарбуз ріжемо кубиками, відварюємо в невеликій кількості підсолодженої води до м'якості. Воду зливаємо, гарбуз відкидаємо на друшляк, щоб стекла рідина. Змішуємо дві - три столові ложки цукру з манною крупою. Засипаємо гарбуз цією сумішшю і все розминаємо. Залишаємо на 20 хвилин, щоб манка набухла. Тим часом нарізаємо кубиками яблука і збризкуємо їх лимонним соком - так вони не потемніють. Складаємо в суху сковорідку і на слабкому вогні прогріваємо до м'якості, але яблука не повинні втратити форму. До гарбузової маси додаємо одне яйце, мелені сухарі. Форму для запікання змащуємо маслом, обсипаємо сухарями і викладаємо гарбузову масу. Розрівнюємо, посипаємо столовою ложкою кориці. Викладаємо шар яблук, верх теж посипаємо столовою ложкою кориці. Друге яйце поділяємо на білок і жовток. З жовтком і двома - трьома столовими ложками цукру розтираємо сир. Білок збиваємо з дрібкою солі в піну. Змішуємо з сирною масою і викладаємо її поверх яблук. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо півгодини. Готової запіканці даємо охолонути, нарізаємо шматочками і подаємо з будь-яким варенням. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |