Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати гарбузово-яблучну запіканку?
Легка, повітряна і дуже корисна запіканка. Відмінна ідея для полуденного десерту, легкої вечері або недільного сніданку. Порція виходить досить великий, так що для першого разу цілком можна брати половину продуктів.
Що знадобиться для приготування
Кілограм очищеної гарбуза
Кілограм кислих яблук
500 г жирного сиру
П'ять столових ложок манної крупи
Два яйця
Чотири - шість столових ложок цукру (за смаком)
Пакетик ванільного цукру
Дві столові ложки кориці
Сік половинки лимона
Три столових ложки мелених білих сухарів
Масло і сухарі для форми
Приготування

Гарбуз ріжемо кубиками, відварюємо в невеликій кількості підсолодженої води до м'якості. Воду зливаємо, гарбуз відкидаємо на друшляк, щоб стекла рідина.
Змішуємо дві - три столові ложки цукру з манною крупою. Засипаємо гарбуз цією сумішшю і все розминаємо. Залишаємо на 20 хвилин, щоб манка набухла.

Тим часом нарізаємо кубиками яблука і збризкуємо їх лимонним соком - так вони не потемніють. Складаємо в суху сковорідку і на слабкому вогні прогріваємо до м'якості, але яблука не повинні втратити форму.
До гарбузової маси додаємо одне яйце, мелені сухарі.

Форму для запікання змащуємо маслом, обсипаємо сухарями і викладаємо гарбузову масу. Розрівнюємо, посипаємо столовою ложкою кориці. Викладаємо шар яблук, верх теж посипаємо столовою ложкою кориці.
Друге яйце поділяємо на білок і жовток. З жовтком і двома - трьома столовими ложками цукру розтираємо сир. Білок збиваємо з дрібкою солі в піну. Змішуємо з сирною масою і викладаємо її поверх яблук. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо півгодини.
Готової запіканці даємо охолонути, нарізаємо шматочками і подаємо з будь-яким варенням. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: викладаємо, цукру
Як готується сирна запіканка з вівсянкою і бананом?
Як зварити чудові спагетті з цукіні, базиліком і перцем чилі?
Меренги із збитими вершками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: