Маринована за запропонованим рецептом гарбуз чудово підходить в якості незвичайною і цікавою закуски до страв з м'яса чи птиці. Смак у такий гарбуза виходить оригінальний і неповторний, причому залежати він буде від соку, який використовується для маринування гарбуза.
вам необхідно для приготування: один кілограм вже очищеної гарбуза, 500 мл яблучного соку (можна також використовувати виноградний або апельсиновий), 200 мл яблучного або 9-процентного оцту, 200 г цукру, чотири-п'ять штучок гвоздики, паличка кориці, п'ять-шість горошин запашного перцю і також сіль за вашим смаком.
Фруктовий сік, який ви вибрали для приготування маринованої гарбуза, потрібно вилити в каструлю відповідного розміру і прокип'ятити разом з цукровим піском і прянощами, а також з додаванням солі. Порізану невеликими кубиками почищений гарбуз викласти в каструлю до соку, довести все до кипіння і варити протягом п'яти хвилин, акуратно помішуючи, щоб не поламати скибочки гарбуза. Далі влити до соку та гарбузі оцет і знову довести до кипіння. Повністю готова гарбуз буде постоявши в маринаді приблизно добу. Таку гарбуз можна закатати в банки для подальшого тривалого зберігання, тоді її потрібно ще в гарячому вигляді викласти в банку і повністю залити маринадом, після чого закатати банку.