Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати фрукти в сиропі?
![]() Знадобляться абрикоси і полуниця. Занадто м'які, перестиглі плоди - не годяться. Для приготування відбирають тільки пружні стиглі абрикоси, у полуниці усувають чашолистки. Всі плоди добре промивають проточною водою і дають їй стекти. Потім видаляють кісточки абрикосів, кожен плід ділять навпіл. Далі - підготовлену ягоду і половинки абрикосів відправляють у друшляк або сито, де обдають фрукти окропом. Оброблені плоди розкладають по чистим банкам і переходять до приготування сиропу. Сироп варять з розрахунку: на 1 літр води 1 кг цукру і 1 чарка горілки. Готовим сиропом обережно заливають плоди, а наповнені ємності прикривають чистими кришками і направляють на пастеризацію. Літрові банки пастеризують 20 хвилин, пів-літрові - 10 хвилин. Після проведеної процедури ємності закатують, прибирають під ковдру до охолодження, перевернувши їх догори дном. Після охолодження банки з фруктами відправляють на зберігання в прохолодне місце. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |