Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати фрукти в сиропі?
Незвичайні і ароматні фрукти в сиропі можна подавати як десерт круглий рік. Вони відмінно зберігаються і не втрачають свого смаку. Отже, як приготувати фрукти в сиропі?
Знадобляться абрикоси і полуниця. Занадто м'які, перестиглі плоди - не годяться. Для приготування відбирають тільки пружні стиглі абрикоси, у полуниці усувають чашолистки. Всі плоди добре промивають проточною водою і дають їй стекти.
Потім видаляють кісточки абрикосів, кожен плід ділять навпіл. Далі - підготовлену ягоду і половинки абрикосів відправляють у друшляк або сито, де обдають фрукти окропом.
Оброблені плоди розкладають по чистим банкам і переходять до приготування сиропу.

Сироп варять з розрахунку: на 1 літр води 1 кг цукру і 1 чарка горілки.
Готовим сиропом обережно заливають плоди, а наповнені ємності прикривають чистими кришками і направляють на пастеризацію.

Літрові банки пастеризують 20 хвилин, пів-літрові - 10 хвилин.
Після проведеної процедури ємності закатують, прибирають під ковдру до охолодження, перевернувши їх догори дном. Після охолодження банки з фруктами відправляють на зберігання в прохолодне місце.
Категория: Рецепти |
| Теги: фрукти, плоди
Як готується оджахурі?
Домашня ряжанка
Смачний салат "Старий град"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: