Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати фокаччу на мінеральній воді?
Тісто для фокаччі готується дріжджове, але не на молоці або на звичайній воді, а на мінеральної води з газом. Виходить надзвичайно пишний, повітряний хліб - паляниця. Верх можна присипати улюбленими травами або морською сіллю. Необхідні продукти Сім грам сухих дріжджів 300 мл мінеральної води з газом (вода повинна бути кімнатної температури) 500 грам борошна Дві столові ложки оливкової або рослинного масла (або смальцю без запаху) Дві чайних ложки солі Дві чайних ложки цукру Будь-які трави морська сіль для присипки верху Приготування Дріжджі змішати з цукром, влити воду, розмішати і дати трохи постояти. Хвилин через десять додати сіль, всипати просіяне борошно і починати замішувати тісто. в кінці замісу влити масло або додати смалець. Залишити тісто для підйому на годину - півтора в теплому місці. Готове тісто розділити на дві частини, сформувати два коржі, викласти їх на папір для випічки, накрити і дати ще раз піднятися. Включити духовку, нагріти її разом з листом до 220 градусів. Дістати гарячий деко і перекласти на нього разом з папером коржі, зробити пальцями поглиблення, змастити коржі рослинним маслом (його розвести водою - дві столові ложки олії, змішати зі столовою ложкою води) і посипати спеціями або сіллю. Поставити в духовку, випікати перші десять хвилин при температурі 220 градусів, потім знизити температуру до 200 градусів і випікати до золотистого кольору. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |