Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати фокаччу на мінеральній воді?
Тісто для фокаччі готується дріжджове, але не на молоці або на звичайній воді, а на мінеральної води з газом. Виходить надзвичайно пишний, повітряний хліб - паляниця. Верх можна присипати улюбленими травами або морською сіллю.
Необхідні продукти
Сім грам сухих дріжджів
300 мл мінеральної води з газом (вода повинна бути кімнатної температури)
500 грам борошна
Дві столові ложки оливкової або рослинного масла (або смальцю без запаху)
Дві чайних ложки солі
Дві чайних ложки цукру
Будь-які трави морська сіль для присипки верху
Приготування

Дріжджі змішати з цукром, влити воду, розмішати і дати трохи постояти. Хвилин через десять додати сіль, всипати просіяне борошно і починати замішувати тісто. в кінці замісу влити масло або додати смалець. Залишити тісто для підйому на годину - півтора в теплому місці.

Готове тісто розділити на дві частини, сформувати два коржі, викласти їх на папір для випічки, накрити і дати ще раз піднятися. Включити духовку, нагріти її разом з листом до 220 градусів. Дістати гарячий деко і перекласти на нього разом з папером коржі, зробити пальцями поглиблення, змастити коржі рослинним маслом (його розвести водою - дві столові ложки олії, змішати зі столовою ложкою води) і посипати спеціями або сіллю. Поставити в духовку, випікати перші десять хвилин при температурі 220 градусів, потім знизити температуру до 200 градусів і випікати до золотистого кольору.
Категория: Рецепти |
| Теги: коржі, тісто
Як приготувати курячу печінку "по-царськи"?
Як готується курка в паприці?
15 кращих рецептів плову
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: