Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати дріжджові булочки?
Дріжджова випічка з тіста, приготовленого з додаванням свинячого жиру, виходить і смачніше, і пишніше. Ніяких сторонніх присмаків немає, але все ж для першого разу краще зробити невелику порцію тіста, а далі вирішувати - чи подобається воно вам чи ні. Що знадобиться для приготування Три яйця 600 - 750 грам борошна 125 мл мінеральної води з газом (можна і простої води) 125 грам вершкового масла 11 г сухих дріжджів Склянку цукру Щіпка солі 80 грам перетопленого свинячого сала (смалець) Приготування Змішуємо 130 грам цукру і дріжджі, вливаємо воду. Залишаємо на десять хвилин для бродіння. Збиваємо яйця і цукор, що залишився. В дріжджі додаємо три чверті просіяного борошна, розтоплене і охолоджене до кімнатної температури масло. Розмішуємо, поступово підливаємо яєчно-цукрову суміш. Вимішуємо до однорідної консистенції. Тісто вийде клейка. Залишаємо його для підйому в теплі. Коли тісто збільшиться в два рази, всипаємо борошно, ретельно вимішуємо. Ділимо тісто на 5 - 6 частин, кожну розкачуємо в прямокутник товщиною приблизно в сантиметр. За допомогою пензлика змащуємо свинячим жиром всю поверхню, скачуємо в рулет, краї защипуємо і закручуємо спіралькою або равликом. Даємо підійти, випікаємо при температурі 200 градусів 15 - 20 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |