Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати цибульний соус?
Цей рецепт буде паличкою-виручалочкою для лука, який залишається після маринування м'яса для шашликів або буженини. Потрібно додати небагато інгредієнтів, і вийде дуже смачний цибульний соус - відмінна підливка до будь-якої м'ясної страви. Його можна використовувати і як намазки для бутербродів.
Що знадобиться для приготування

Лук, що залишився після маринування м'яса
20 мл рослинного масла
По щіпці чорного перцю і перцю чилі
Одне яблуко (або айва)
Дві - три столові ложки томатного соусу
Дві столові ложки меду
Щіпка солі
Столова ложка винного оцту або лимонного соку

Приготування

Сковорідку потрібно добре розжарити і налити в неї масло, покласти віджатий від маринаду цибулю на середньому вогні обсмажувати цибулю до випарювання рідини.
Яблуко ріжемо невеликими шматочками (шкірку можна не зрізати) і додаємо до цибулі. Щоб соус був насичений, контрастний смак, краще брати яблука кислі, типу семеринки або антонівки. Додати мед, томатний соус, всі спеції, прянощі і тушкувати під кришкою на середньому вогні хвилин 20 - 25. В кінці влити лимонний сік або винний оцет (можна і яблучний оцет), перемішати, зняти з вогню. Трохи остудити, перекласти в блендер і пюрировать. Все, соус готовий!
Його можна подавати не тільки до м'яса, але і до відвареної картоплі, макаронів, гречки, до риби, а якщо щось залишиться - соус прекрасно зберігається в холодильнику.
Категория: Рецепти |
| Теги: Соус, що
Як спекти смачні ажурні млинці?
Як красиво оформити сніданок
Як готується коктейль, який спалює калорії?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: