Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати цибульний соус?
Цей рецепт буде паличкою-виручалочкою для лука, який залишається після маринування м'яса для шашликів або буженини. Потрібно додати небагато інгредієнтів, і вийде дуже смачний цибульний соус - відмінна підливка до будь-якої м'ясної страви. Його можна використовувати і як намазки для бутербродів. Що знадобиться для приготування Лук, що залишився після маринування м'яса 20 мл рослинного масла По щіпці чорного перцю і перцю чилі Одне яблуко (або айва) Дві - три столові ложки томатного соусу Дві столові ложки меду Щіпка солі Столова ложка винного оцту або лимонного соку Приготування Сковорідку потрібно добре розжарити і налити в неї масло, покласти віджатий від маринаду цибулю на середньому вогні обсмажувати цибулю до випарювання рідини. Яблуко ріжемо невеликими шматочками (шкірку можна не зрізати) і додаємо до цибулі. Щоб соус був насичений, контрастний смак, краще брати яблука кислі, типу семеринки або антонівки. Додати мед, томатний соус, всі спеції, прянощі і тушкувати під кришкою на середньому вогні хвилин 20 - 25. В кінці влити лимонний сік або винний оцет (можна і яблучний оцет), перемішати, зняти з вогню. Трохи остудити, перекласти в блендер і пюрировать. Все, соус готовий! Його можна подавати не тільки до м'яса, але і до відвареної картоплі, макаронів, гречки, до риби, а якщо щось залишиться - соус прекрасно зберігається в холодильнику. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |