Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати баклажанну ікру по-вірменськи?
Різні народності готують баклажанну ікру, і у всіх вона виходить відмінного смаку. Процес приготування ікри по-вірменськи трохи відрізняється, оскільки овочі для її приготування печуться безпосередньо на вогнищі або мангалі. Інгредієнти: Баклажани - чотири - п'ять штук; Перець червоний - три - чотири стручки; Цибуля ріпчаста - одна головка; Паста томатна - одна - дві столові ложки; Сіль; Рослинне масло - сто мілілітрів; Петрушка - один пучок; Перець гострий зелений. Процес приготування: Перш за все, треба овочі промити і обсушити. Після цього спекти їх на мангалі. Потім акуратно зняти шкірку і вже очищені овочі провернути через м'ясорубку, також можна скористатися блендером. Цибулю очистити і нашаткувати дрібно. Масло налити в чавунець і нагріти його, потім покласти цибулю і обсмажити. Туди ж покласти овочі, зробити вогонь дуже слабким і розмішати, тушкувати приблизно хвилин двадцять п'ять або тридцять п'ять. Заважати краще дерев'яною ложкою або лопаткою. Після цього додати томатну пасту і ще раз добре вимішати, присолити і проварити ще хвилин п'ятнадцять. Хвилин за п'ять до закінчення приготування всипати петрушку і перемішати. Ікра готова. Коли вона повністю охолоне, її можна поставити в холодильник. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |