Баклажани для ікри я печу на плиті, на рассекателе. Можна запекти їх в духовці, але тоді вони будуть просто печені, а якщо піч на рассекателе, то виходять на вогні з димком. Ікра буде ароматна, наче всі овочі для неї пекли на вугіллі. Пропорції я беру такі кабачків в два рази більше ніж баклажан. Кабачки увариваются, і кількість виходить приблизно однаковий. Приблизно так - на три середніх баклажана - два великих кабачка (по вазі не скажу, приблизно за кілограм). Плюс до цього дві великих цибулини і три середніх помідори. Рослинна олія для смаження, сіль. За бажанням можна додати гіркий стручковий перець, свіжу зелень (в кінці приготування).
Баклажани печемо на рассекателе до м'якості. Нехай вони добре підсмажаться, почорніють. Потім знімаємо шкірку (гарячих), кладемо в друшляк щоб стікала гіркоту. Цибулю дрібно ріжемо, обсмажуємо до прозорості. Кидаємо в казанчик кабачки (ріжемо дрібно, кубиками, шкірку зчищаємо), тушкуємо під кришкою до м'якості кабачка. Розминаємо все толкушкой. Баклажани рубаємо ножем до однорідної маси, кладемо до кабачків з цибулею. Прогріваємо, хвилин через п'ять кладемо натерті помідори, тримаємо на вогні ще хвилин п'ять. Солимо за смаком - і все! Ікра готова.
Смак можна коригувати. Якщо додати більше помідор - ікра буде кисліші, якщо більше баклажанів - гостріше. Кабачки дають м'якість смаку. Загалом - пробуйте, ікра виходить незрівнянно смачна і ароматна.