Як готувати рулет з грудки індички з журавлиною, яблуками і прянощами?
Просто дивовижно смачний і дуже ароматний рулетик з індички, який чудово підійде в якості красивою, апетитною і має досить цікавий смак за рахунок смакових поєднань м'яса індички з солодкуватим смаком яблука і трохи кисленьким смаком журавлини закуску для святкового столу. Необхідні інгредієнти для приготування такого рулету: один кілограм індички (грудки), одна досить велика ріпчаста цибулина, одне середнє яблуко, один зубчик часнику, 50 г бекону (або копченого м'яса), половина склянки журавлини, половина склянки панірувальних сухарів, 100 мл апельсинового соку, невеликий шматочок кореня імбиру, невеликий щіпці кориці і мускатного горіха, три столові ложки оливкової олії, сіль і мелений чорний перець.
Філе індички потрібно розрізати повздовж і розкрити таким чином, щоб вийшов один великий пласт, який потім слід гарненько відбити, посипати перцем і сіллю, а також щедро змастити сумішшю однієї столової ложки оливкової олії і дрібно натертого імбиру. Залишити м'ясо на час. Подрібнені цибулю і часник обсмажити на ще одній ложці олії, потім додати на сковороду порізаний кубиками бекон і очищене також нарізане кубиками яблуко, тушкувати протягом трьох хвилин. Далі додати журавлину, влити апельсиновий сік, приправити корицею, меленим мускатним горіхом і сіллю, все гарненько розім'яти до однорідності і всипати на сковорідку сухарі. Перемішати і прибрати з вогню. Отриману начинку викласти на підготовлені пласти філе індички і згорнути їх у рулети, які слід обв'язати ниткою. Рулети обсмажити до рум'яного кольору на сковорідці і потім запікати ще півгодини в духовці при 180 градусах, при цьому додавши на деко невелику кількість води. Готову страву остудити і нарізати.