Традиційне естонське друге гаряче блюдо з незвичайним для нашого слуху назвыанием мульгикапсад, яким представники цієї національності дуже пишаються і подають практично кожному святу, як не можна краще підходить для того, щоб готувати і подавати саме в холодні осінні чи зимові дні - вже дуже ситним виходить це в загальному-то скромна і проста в приготуванні блюдо, яке представляє собою тушковану квашену капусту з м'ясом. Для того, щоб приготувати цей самий мульгикапсад вам будуть потрібні наступні продукти: 800 грамів квашеної білокачанної капусти, близько 400 грамів м'якоті свинини, приблизно три чверті склянки перлової крупи, 100 г бекону, дві середніх репчатых цибулини, лавровий листок, одна чайна ложка цукру, кмин, мелений чорний перець і сіль за смаком, вода.
В підходящу для духовки каструлі або глибокій сковороді потрібно обсмажити і витопити сало з нарізаного невеликими скибочками бекону, після чого викласти скибочки на тарілку. Свинину слід порізати на маленькі кубики (завбільшки з волоський горіх) і обсмажувати протягом п'яти-семи хвилин утворився жирі, після чого зняти посуд з вогню. М'ясо в каструлі рівномірно розрівняти і викласти поверх нього шаром квашену капусту, а зверху на неї обсмажений бекон і потім промиту перловку. Потім все це потрібно залити водою, але не до самого верху, а трохи більше, ніж наполовину (вода повинна покривати капусту) і відправити ємність в попередньо розігріту до 180 градусів духову піч. Готується мульгикапсад близько півтори години і подається до столу в гарячому вигляді.