Такий смачний гарячий напій з вина і спецій, як глінтвейн як не можна краще підходить саме для такої прохолодної або ж і зовсім морозною і сніжною погоди, яка буває тільки в зимовий період, ну а в даному випадку вашій увазі пропонується не звичайний напій в його класичному варіанті, а глінтвейн приготований з додаванням кави, що, на мій погляд, робить його ще більш зігріваючим і звичайно ж смачно! Для того, щоб приготувати такий незвичайний глінтвейн з кавою вам будуть потрібні наступні інгредієнти: 500 мл червоного сухого вина, 150 грамів коньяку, вода, один апельсин, один лимон, дві чайних ложки дуже дрібно перемеленого натуральної кави, 150 грамів цукру, шість-сім бутончиків гвоздики, а також кориця і мелений мускатний горіх.
В підходящу каструлю або сотейник потрібно налити один стакан води, висипати туди корицю, мускатний горіх і гвоздику і довести все це до кипіння, після чого варити ще протягом однієї-двох хвилин, накривши посудину кришкою прибрати з вогню і залишити хвилин на десять. Далі рідина слід гарненько процідити. Мелену каву розчинити в половині склянки холодної води, суміш закип'ятити і пару хвилин проварити, потім залишити настоятися і процідити. В каструлі з товстим дном підігріти вино ні в якому разі не доводячи його до кипіння і розчинити в гарячому вини цукор, а потім додати в нього проціджений відвар прянощів і кави, а також вимиті і нарізані кружечками лимон і апельсин, все перемішати і прогріти на повільному вогні близько 15 хвилин, не даючи напою закипіти. В кінці приготування додати в суміш коньяк, добре розмішати і розлити по чашках. Прикрасити готовий напій шматочками апельсина або лимона.
|