Главная » Статьи » Рецепти |
Як готуються баклажани в аджике?
![]() Що знадобиться для приготування Три кілограми баклажанів 500 грам солодкого болгарського перцю Півтора кілограма помідорів 100 грам часнику Три штуки гіркого стручкового перцю 200 мл рослинного масла 150 мл оцту (9%) Дві - три столових ложки солі Чотири столові ложки цукру Запашний перець горошок Лавровий лист Приготування Наріжте баклажани кружечками завтовшки 2 см, посоліть. Нехай полежать з півгодини. Всі інші овочі потрібно почистити, пропустити через м'ясорубку. Викласти в казан або в таз, дати закипіти. Влити олію, оцет, приправити спеціями, посолити і покласти цукор. Коли маса почне інтенсивно кипіти, викласти баклажани. Соус повинен їх покрити. Зробіть невеликий вогонь і варіть баклажани до потрібного ступеня м'якості. Проткніть баклажани зубочисткою - якщо легко протыкаются, то столовою ложкою розкладіть їх разом з аджикою по чистим банкам і закатайте. Дуже важливо не переварити баклажани, вони швидко розм'якшуються і можуть перетворитися в кашку. Готується аджика швидко, тому без нагляду її не залишайте. Закутувати в ковдру чи ні - це на ваш розсуд, але краще підстрахуватися і на добу укутати баклажани. Потім зберігати в коморі або на балконі. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |