Главная » Статьи » Рецепти |
Як готуються баклажани в аджике?
Рецепт універсальний - можна зробити і тільки аджику, і баклажани в аджике. Гостроту регулюйте по своєму смаку. Якщо не любите дуже гострі соуси, то покладіть менше гіркого стручкового перцю і додайте більше цукру. Для аджики (без баклажанів) додайте 50 мл оцту. Що знадобиться для приготування Три кілограми баклажанів 500 грам солодкого болгарського перцю Півтора кілограма помідорів 100 грам часнику Три штуки гіркого стручкового перцю 200 мл рослинного масла 150 мл оцту (9%) Дві - три столових ложки солі Чотири столові ложки цукру Запашний перець горошок Лавровий лист Приготування Наріжте баклажани кружечками завтовшки 2 см, посоліть. Нехай полежать з півгодини. Всі інші овочі потрібно почистити, пропустити через м'ясорубку. Викласти в казан або в таз, дати закипіти. Влити олію, оцет, приправити спеціями, посолити і покласти цукор. Коли маса почне інтенсивно кипіти, викласти баклажани. Соус повинен їх покрити. Зробіть невеликий вогонь і варіть баклажани до потрібного ступеня м'якості. Проткніть баклажани зубочисткою - якщо легко протыкаются, то столовою ложкою розкладіть їх разом з аджикою по чистим банкам і закатайте. Дуже важливо не переварити баклажани, вони швидко розм'якшуються і можуть перетворитися в кашку. Готується аджика швидко, тому без нагляду її не залишайте. Закутувати в ковдру чи ні - це на ваш розсуд, але краще підстрахуватися і на добу укутати баклажани. Потім зберігати в коморі або на балконі. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |