Для всіх тих, хто любить таке вишукане ласощі, як шоколад і не уявляє життя без шоколадних десертів, якраз і пропонується цей досить оригінальний рецепт солодкого страви - шоколадна локшина з смачним соусом. Цей десерт безумовно припаде до смаку як дітям, так і дорослим і може стати цікавим і незвичайних частуванням, приготованим для будь-якого свята - гості вже точно здивуються такої незвичайної солодощі. Список продуктів, які будуть потрібні для приготування такої чудової шоколадної локшини з карамельно-апельсиновим соусом (у розрахунку на три порції десерту): одна плитка гіркого шоколаду (72% какао), 120 мілілітрів води, 60 грамів натурального меду, невелика щіпка солі, 220 грамів пшеничного борошна, три середніх розмірів апельсина, чотири столові ложки карамельного цукру, одна чайна ложка рослинної олії (без запаху), цукрова пудра, апельсинова цедра і трохи розмарину.
До 120 мілілітрах окропу (або просто дуже гарячої води) необхідно розтопити мед. Гіркий шоколад потрібно розтопити на паровій бані і змішати з вказаною кількістю борошна, а після додати воду з розчиненим медом, трішки солі і замісити з цього тісто для приготування шоколадної локшини. Далі тісто досить тонко (товщиною в міліметр або два) розкачати і нарізати довгу тонку локшину, яку потім слід трошки підсушити. Апельсини очистити на часточки, дрібно їх порізати (кілька часточок можна залишити для прикраси готового блюда) і вичавити сік. Розтопити в сковороді масло разом з карамельним цукром, додати апельсиновий сік і дрібні скибочки апельсина, ну і потім готувати до загустіння соусу, не забуваючи періодично помішувати вміст сковороди. Шоколадну локшину відварити у воді до готовності, викласти в креманки і полити підготовленим карамельно-апельсиновим соусом, після чого прикрасити десерт апельсиновою цедрою, гілочками розмарину, цукровою пудрою і залишеними часточками апельсина.
|