Як готується рулет зі шпинатом, помідорами і сиром?
Такий чудово апетитний на вигляд і дуже-дуже смачний рулетик з овочевою начинкою готується не занадто складно для вироби з тіста, так і за часом приготування запропонованого страви займе не так вже багато, ну а домашніх (ну або ж гостей) ви вже точно порадуєте такий чудово смачною, корисною і ситної випічкою. Щоб приготувати рулет зі шпинатом, сиром і помідорами вам будуть необхідні продукти за наступним списком: для тесту - одна столова ложка сухих дріжджів, два з половиною склянки борошна, вода, одна столова ложка оливкової олії і також по одній чайній ложці цукру і солі; для начинки - 100 г моцарели, пів склянки тертого пармезану, півкіло сиру, 250 грамів помідорів черрі, один невеликий цукіні, 150 грамів свіжого шпинату, один зубчик часнику (вже подрібнений), дві столові ложки жирних вершків, 60 мл оливкової олії, сіль.
Розвести дріжджі з цукром в склянці злегка теплої води. Просіяне в підходящу миску борошно змішати з сіллю, додати оливкову олію і дріжджову суміш і замісити тісто, після чого накрити його рушником і залишити на півгодини. Вимитий і очищений від шкірки цукіні крупно натерти і потім з отриманої маси віджати зайву вологу. Протертий через сито сир змішати з вершками, після чого вже в однорідну масу додати розім'яту виделкою моцарелу, тертий пармезан і цукіні і все гарненько перемішати. Томати черрі розрізати на половинки і звільнити від насіння, вимитий шпинат покласти на одну хвилину в киплячу воду з додаванням солі, а після відкинути на друшляк, облити холодною водою і добре віджати. Тісто розкачати у формі прямокутника і на один край викласти спочатку сирну суміш, а зверху шпинат і помідори і загорнути тісто рулетом, а потім сформувати з нього кільце і добре скріпити кінці тесту. Рулет-кільце викласти на змащене маслом деко і щедро змастити сумішшю оливкової олії і подрібненого часнику, після чого випікати в гарячій духовці при 200 градусах приблизно 25-30 хвилин.