Приготована за цим рецептом пряненькая свинина чудово підійде в якості м'ясної нарізки до будь-якого святкового столу - м'ясо виходить зовсім не жирним, дивно ніжним по своїй консистенції і чудовий на смак! Ну а крім того ніяких особливих зусиль або хитрощів при його приготуванні немає - все на подив просто... Для того, щоб приготувати свинину по цьому рецепту вам буде потрібно такий список продуктів: 1200 грамів нежирної свинини, 150 грамів кураги, одне-два середніх яблука, два-три зубчики часнику, дві гілочки розмарину, один сушений перчик чилі, дві столові ложки білого винного оцту, дві столові ложки лимонного соку, один-два лаврових листочка, п'ять горошин запашного перчика, три столові ложки оливкової олії, одна столова ложка їдальні гірчиці, одна столова ложка меду, одна чайна ложечка соєвого соусу, сіль за смаком (краще морська).
В невеликій каструльці потрібно змішати винний оцет, сік лимона, додати туди ж пару горошин запашного перцю і лавровий лист і трохи підігріти, а потім залишити остигати. Розтерти до певної однорідності очищений часник, що залишився, запашний перець, перчик чилі, розмарин, сіль, після чого додати в цю суміш оливкове масло, перемішати і отриманою масою ретельно натерти м'ясо. Потім м'ясо слід перекласти у відповідну посудину і полити вже остившім і процідженим маринадом, прикрити кришкою і відправити на 10-12 годин в холодильник. На лист фольги викласти вимиті, очищені від кісточок і серцевини і нарізані тонкими скибочками яблука, а зверху на них промаринованное м'ясо, навколо якого викладається курага. Далі все це загортається фольгою і ставиться в розігріту до 175 градусів духовку на годину 45 хвилин, а через певний час м'ясо потрібно дістати і змастити соусом із суміші меду, гірчиці і соєвого соусу, після чого збільшити температуру нагрівання духової печі і запікати м'ясо ще хвилин 15-20. Готову пряну свинину необхідно остудити і потім нарізати і подавати до столу.
|